foto's van ergernissen maken

De Stichting Senioren Werkplaats Groningen gaat een groep formeren van 10 ouderen. De groepsleden gaan - bij voorkeur buiten - op zoek naar hun grootste ergernis. Daar maken zij foto’s van en die delen zij met elkaar en die bespreken ze.
Daarna maken ze er een top 10 van.

Het is de bedoeling dat de deelnemers de foto’s met hun eigen mobiele telefoon of tablet maken. Maar als ze die (nog) niet hebben, zijn er een fototoestel en 10 tablets beschikbaar, die ze kunnen lenen.

Er is een groep van 3 instructeurs die de cursisten begeleidt bij het nemen van foto’s en bij de onderlinge communicatie via email, whatsapp en facebook.

De stichting hoopt met dit project de deelnemers te stimuleren (meer) gebruik te maken van de moderne digitale communicatiemiddelen.

De stichting beschouwt het project als geslaagd als de groep goed met elkaar overweg kan (met elkaar berichten uitwisselt), vaardig is met fototoestel en tablet en een selectie van de top 10 ergernissen kan tonen.

Het project begint in de wijk Vinkhuizen, maar zal bij succes elders in de stad worden herhaald.

Er is nog geen startdatum maar u kunt zich alvast opgeven bij cursuscoördinator Freddi Kuipers 06 – 11 470 487 of via de mail op de website www.sswg.nl/contact.

Het project kan worden gerealiseerd door een bijdrage uit het Oranje Fonds.